Петак, 28. Мај 2021.

УДРУЖЕЊЕ „ДУГА“ ДЕО КАМПАЊЕ „НИСУ СВИ ИНВАЛИДИТЕТИ ВИДЉИВИ“

Савез  удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије ове године  обележава велики јубилеј, 60 година рада и постојања.  Циљ  ове организације је унапређење права и положаја особа са сметњама у развоју и њихових породица, и сваком заједничком или појединачном активношћу труде се да допринесу остварењу тог циља.

Удружење „Дуга“ из Неготина, једно од 53 удружења које окупља Савез МРНО Србије, придружило се данас обележавању овог важног датума  учествујући у кампањи „ Нису сви инвалидитети видљиви“.


„ Наше Удружење једино у Неготину окупља децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом. Свакодневно радимо са корисницима и максимално се трудимо да унапредимо и у сваком смислу подржимо како кориснике, тако и њихове породице. Разним активностима  желимо да приближимо и упознамо наше суграђане са могућностима и успесима наших чланова. Наше Удружење је део Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије већ 14 година и са задовољством учествујемо у данашњој кампањи.  Ми смо позитивни и ширимо радост, зато нас треба упознати јер оплеменимо свачији живот. Мало лошије време нас не спречава да и данас свима делимо осмехе.“  поручила секретар Удружења  „Дуга“Мирослава Здравковић.

Поред Неготина Дан Савеза МРНО Србије, дељењем радова на радионицама у оквиру удружења  и брошура обележен је и у Александровцу, Алексинцу, Аранђеловцу, Брусу, Ваљеву, Јагодини,  Ивањици, Кладову, Новом Пазару, Старом Граду, Лесковцу, Тополи, Прибоју, Пироту, Бајиној Башти, Нишу,  на Врачару, Звездари и Чукарици.