Петак, 12. Април 2019.

Ученицима и студентима уручени уговори о стипендирању


Владимир Величковић, председник Општине Неготин уручио је данас уговоре о стипендирању, ученицима средњих школа и студентима за школску 2018/19. годину. На основу претходно расписаног конкурса за доделу стипендија за школску 2018/2019. годину, надлежна комисија  доделила је стипендије у складу са утврђеним Програмом о стипендирању студената високошколских установа и ученика средњих школа.Свечаности уручења уриличеној у Великој сали Скупштине општине Неготин поред ученика присуствовали су и њихови родитељи.


„Веома је важно да имамо добре и талентоване ђаке који представљају велики потенцијал како за нашу општину тако и целокупно друштво. Желим да честитам првенствено деци која су своје обавезе схватила веома озбиљно на успеху и родитељима јер дечји успех је првенствено резултат њиховог васпитања. Школа представља степеник изнад  васпитања и одговорности које свако треба да понесе из куће. Потрудићемо се да за идућу годину обезбедимо већи износ за стипендирање оног највреднијег што имамо а то сте ви децо, који ћете нам то вратити својим знањем и радом.“ изјавио је приликом доделе уговора Владимир Величковић, председник Општине Неготин.      


Програм стипендирања студената и ученика посебно садржи: Програм стипендирања студената високошколских установа које образују кадрове дефицитарних струка и занимања у општини Неготин, посебно надарених студената који су према наставном програму високошколске установе постигли просечну оцену најмање 9,00 и имају најмање остварених 120 ЕСПБ поена и  ученика средњих школа општине Неготин.

Општина Неготин је обезбедила 27  стипендија за ову текућу школску годину, од којих је пет уручено студентима, у износу од седам хиљада месечно, три за кадрове дефицитарних струка и две за посебно надарене студенте  и 22 ученицима средњих школа у износу од 4 хиљаде месечно. Стипендије се исплаћују у десет месечних рата. За ове намене из општинског буџета издвојено је 2 милиона динара.