Среда, 30. Мај 2012.

У сусрет акцији „Очистимо Србију“

3734_1.jpg

У великој акцији Министарства животне средине, рударства и просторног планирања „Очистимо Србију“ која ће поводом 5. јуна Дана заштите животне средине, на простору целе Србије бити одржана у суботу 9. јуна, учествоваће око 4.000 волонтера из општине Неготин. У најмасовнијој акцији у републици, ђаци, запослени и представници чланови удружења ће тог дана сакупљати и разврставати отпад у свом окружењу и тако допринети очувању животне средине.

3734_2.jpg

Како је на првом састанку локалног штаба нагласио координатор Слободан Дијановић, акција, која се одржава трећу годину заредом, ове ће имати и новине, односно могућност прикупљања електричног и електронског отпада, о чему ће грађани бити накнадно информисани. Такође, у организацији Еколошког друштва „Бадем“, у оквиру акције, на градском тргу у Неготину биће приређена изложба употребних предмета начињених од рециклираних материјала као и демонстрација рада пресе за лименке коју ће, за „Неготинску гимназију“ направити запослени у ХЕ „Ђердап 2“.
На наредном састанку локалног штаба биће сачињен детаљан план и програм реализације акције на подручју општине Неготин и представницима свих институција које учествују у акцији подељена опрема, вреће са сакупљање отпада и заштитне рукавице.