Уторак, 05. Јануар 2021.

У ПОСЕТИ НЕГОТИНСКОМ ПОРОДИЛИШТУ


Владимир Величковић, председник Општине Неготин обишао је данас Одељење гинекологије и акушерства ЗЦ Неготин  поводом рођења прве бебе у 2021. години. Имајући у виду тренутну епидемијску ситуацију, председник Величковић је поразговарао са начелником  одељења др Мирославом Ивићем, и замолио да, породиљи Наташи Митровић, која је на свет донела прву бебу у овој години у општини Неготин, поред цвећа пренесе најлепше жеље поводом рођења малог Луке Младеновића. Дечак Лука, прва беба у 2021.години, тежак три килограма и 50 грама,  дугачак 52 центиметра, рођен 1. јануара у 10 часова и 38 минута, на порођају је добио високу оцену 9/10. Прва беба у новој години, по Одлуци о финансијској подршци породици, даривана је и новчаним износом у висини од једне просечне нето зараде у Републици Србији.
Током новогодишњих празника, Општина Неготин постала је богатија за још једног становника. Милица Мишић из Неготина, другог јануара у 16 часова и 47 минута, добила је девојчицу тешку 3,1 kg, дугачку 51 cm.
У прошлој години на Одељењу гинекологије и акушерства ЗЦ Неготин, рођене су 144 бебе, седам мање у односу на 2019. годину.