Понедељак, 09. Децембар 2019.

У Неготину одржан 24. Меморијални турнир у шаху

24.  Меморијални турнир у шаху  „Љубиша Вујић - Фишер“ Душан Гулицовски, Станоје Благојевић за 2019.годину одржан је у суботу 7. децембра. Шаховски трунир, у организацији Шах клуба „Хемичар“ и под покровитељством локалне самоуправе, отворио је Далибор Машић, члан Општинског већа за спорт и омладину.

  

„Драго ми је што могу да вас у име локалне самоуправе поздравим и пожелим добродошлицу у наш град. Надамо се да ће те се угодно и лепо осећати а свим такмичарима желим што бољу концентрацију и што боље резултате. Шах клуб „Хемичар организује 24. по реду  меморијални турнир посвећен играчима и пријатељима који су оставили неизбрисив траг и печат, људима који су били истински и велики заљубљеници у ову древну игру. Колико је овај турнир значајан и колику репутацију има говори и податак да на њему учествују играчи из целе источне Србије. Нама је изузетно драго  да Шах клуб „Хемичар успешно организује овај турнир и да постиже запажене спортске резултате. Наставићемо да их подржавамо и помажемо са надом да ће у будућности ти резултати бити још успешнији.“ истакао је Машић.

  

Турнир који се играо по швајцарском систему у седам кола, компјутерским паровањем и темпом игре од 15 минута по играчу, по правилима FIDE убрзаним темпом, окупио је четрдесетак  љубитеља ове игре из Кладова, Бора, Зајечара, Мајданпека, Књажевца и Неготина.  Овогодишњи победник је Бранислав Тошић из Зајечара.