Четвртак, 03. Децембар 2015.

У Неготину обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом Надица Васић, заменица председника општине Неготин приредила је пријем за представнике удружења особа са инвалидитетом која делују на подручју општине Неготин.

  

„Ове године општина Неготин за пројектне активности девет удружења издвојила је 1 111 390 динара, а за превоз ученика са инвалидитетом 1 230 000 динара. Ове године извршили смо и обележавање паркинг места за потребе особа са инвалидитетом. Реч је о десетак места, а већ идуће године биће их више имајући у виду да се приводи крају израда Пројекта техничког регулисања саобраћаја на подручју целог града. У току је и разматрање идејних решења за уклањање физичких баријера у општинским институцијама“ истакла је Надица Васић.

  

Представници удружења која имају око 400 чланова изнели су своје предлоге за побољшање положаја особа са инвалидитетом на подручју општине Неготин.

  

Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“ посетио је данас Новица Лазић, члан Општинског већа општине Неготин који је поводом обележавања овог датума члановима удружења уручио пригодне поклоне.