Понедељак, 22. Фебруар 2016.

Туристичка понуда општине Неготин на 38. Сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Неготин представила је на јуче завршеном 38. Сајму туризма у Београду,  туристичку понуду наше општине. 

 

На модерно дизајнираном штанду са мотивима Неготина, где је била представљена и целокупна домаћа туристичка понуда, неготинска туристичка организација је понуду наше општине представила кроз редизајнирани туристички водич, вишелисну брошуру,  која садржи све оно што општина Неготин може тренутно да понуди. На сајму је представљена и брошура Туристички триатлон, која садржи понуду везану за активни одмор на територији наше општине, као и општина Кладово и Видин. Посетиоци на штанду Туристичке организације општине Неготин, били су у прилици да се упознају и са вишелисном брошуром Царевина, која промовише рурални туризам са детаљном понудом сеоског туризма. 

На самом штанду у току трајања сајма били су присутни и представници смештајних објеката, винарија, произвођачи здраве хране.  

„Општина Неготин је и ове године успешно представила своју туристичку понуду на најважнијој сајамској манифестацији. Није било лако привући пажњу посетилаца имајући у виду разноврсност понуде, али уз љубазност и гостопримство које красе наш крај, дегустацију димљене срнетине коју је припремио  чувени кувар Рака у циљу промоције нашег ловног туризма, органског вина које је представила Даница Илић из Смедовца, вина из Неготинске Крајине, нашег најважнијег бренда и музички програм, успели смо. Ово је била прилика да се кроз презентацију Туристичког водича општине Неготин, промоцију 15 стаза за планинарење  које кроз форму активног одмора нудимо у склопу Туристичког тријатлона, и наших смештајних капацитета уз нагласак на сеоска домаћинства, посетиоци штанда заинтересују да посете нашу општину“ – рекла је Татјана Панић, задужена за културу и туризаму Општинском већу општине Неготин, која је обишла штанд ТО Неготин. 

У склопу промоције туристичке понуде Општине Неготин, дељени су и флајери са понудама једнодневних излета, промо материјали хотела и вила за смештај,  винара и сеоских домаћинстава. У суботу је на неготинском штанду приређен и музички програм уз учешће етно групе Гергина“, вокално инструменталне групе „Ајдуци“ и Данијеле Марковић, чиме је употпуњена туристичка понуда Неготина, с обзиром да је Неготин град музике и Мокрањца. 

На овогодишњем Сајму туризма учествовало је 1.150 излагача из 55 земаља, а сајамским халама прошетало је више од 70.000 посетилаца. Под окриљем Сајма туризма одржани су и Сајам угоститељске опреме и Међународни сајам вина.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.