Петак, 22. Децембар 2017.

Трибина „Србија између истока и запада“

У среду 20. децембра у спомен соби Ђорђа Станојевића, у организацији Историјског архива Неготин, одржана је трибина под називом „Србија између истока и запада“. На трибини је говорио Милован Дрецун, наш еминентни новинар, војно-политички аналитичар, републички посланик и председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију.

  

„Тема трибине везана је за актуелну геополитичку ситуацију и за изналажење места Србије у свету који се веома турбулентно мења. За  развој сваког друштва, народа, државе је јако битно да се види место на коме се налазите, да се осете сви утицаји који су пресудни а који долазе са стране, да бисте могли да дефинишете неке своје правце развоја и на спољнополитичком плану и економском, да пронађете партнере на међународном плану, да нађете људе који су спремни да инвестирају и да покрећете на тај начин, развој привреде и побољшавате квалитет живота људи. Зато је јако битно да наши грађани веома добро разумеју тренутну ситуацију, процесе који се одвијају у свету и да им се објасни ситуација која се често дефинише, као место Србије између истока  запада, или седење, како неки кажу, на две столице што је једно погрешно, тенденциозно и злонамерно тумачење српске спољне политике која је, по мени, у последњих више деценија, по први пут, на правом усмерењу, да може да заштити своје виталне интересе.“ - истакао је Милован Дрецун.

  

После веома занимљивог излагања уважени гост, Милован Дрецун, одговарао је на бројна питања која су поставили присутни грађани. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.