Уторак, 24. Мај 2016.

Трећи Вокални етно-фестивал младих у Неготину

Трећи Вокални етно-фестивал младих одржаће се у Неготину, 26. и 27. маја. Фестивал који је међународног карактера, окупиће више од 130 учесника и намењен је младим извођачима, па је по томе јединствен у Србији.

Првог дана, након свечаног отварања у Музичком павиљону биће приређен целовечерњи концерт прошлогодишњих победника ВЕФ-а, Етномузиколошког одсека ниже и средње музичке школе „Петар Коњовић“ из Сомбора.

Други дан Фестивала је такмичарски. Такмичиће се једанаест група, седам из Србије и четири ван граница наше земље. Ове године свој долазак потврдиле су групе из Краљева, Смедерева, Београда, Неготина, Бања Луке, Брчког, Тетова и Колашина.

Овогодишњи жири чиниће Биљана Крстић, Драгомир Станојевић и Зоран Богдановић.

Вокални етно-фестивал младих основан је са циљем да промовише традиционалну етно музику, да активно укључује младе у њено очување као и да подстиче њихову креативну интерпретацију. Негујући културне и традиционалне вредности, ВЕФ едукује младе утичући на размену искустава и на унапређење знања, а све то у Неготину, Мокрањчевом граду и граду са богатом културном и музичком традицијом.

Вокални етно-фестивал ВЕФ организује Креативно удружење НЕГО уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и општине Неготин.  

УЧЕСНИЦИ (кликни за увећање) : 

     
       

ПРОГРАМ - ВЕЧЕ ПОБЕДНИКА :

  

ПРОГРАМ - ТАКМИЧАРСКО ВЕЧЕ :