Понедељак, 31. Јул 2017.

Треће „Саборовање“ у Михајловцу

У Михајловцу је протеклог викенда одржано треће по реду „Саборовање“, које су ове године у оквиру „Неготинског лета“, организовали Туристичка организација општине Неготин, месна заједница Михајловац и Ловачка секција Михајловац, под покровитељством Општине Неготин.

  

Манифестација „Саборовање“ на прелепом Михајловачком шеталишту почела је да живи пре три године, захваљујући пројекту „Оживљавање крајинских села кроз развој наутичког туризма“. Пројекат је реализовала Асоцијација наутичког туризма Михајловац у сарадњи са Месном заједницом Михајловац уз финансијску подршку Општине Неготин.

  

Организацију од ове године потписује Туристичка организација општине Неготин и Месна заједница Михајловац, као и Ловачка секција Михајловац, и даље под покровитељством општине Неготин, чиме је пројекат, осмишљен пре три године, заокружен и манифестација почела да живи свој прави живот.

  

Треће „Саборовање“ у присуству великог броја мештана отворио је Владимир Величковић, председник општине Неготин, који је у свом обраћању, између осталог, истакао да сам географски положај Михајловца пружа невероватне могућности за развој туризма. Саборовање на обали Дунава има предуслове да постане традиционална манифестација, а стари и нови Михајловац, добро место за провод и туризам у годинама које долазе. Присутне је поздравио и Горан Прнић, потпредседник савета месне заједнице Михајловац.

  

У културно-уметничком програму учествовали су етно група „ Гергина“ из Неготина, чланови КУД „ Воја Чурић“ из Кобишнице. 

  

Посетиоци на прелепом Михајловачком шеталишту били су у прилици да погледају и шта од својих производа нуде мештани овог крајинског села, али и уживају у музици и ловачком гулашу  и рибљој чорби, које су припремили организатори.

  

Домаћини се надају да се у годинама које долазе Михајловац може уписати у значајне туристичке дестинације не само Србије, већ да ће ово лепо село бити и незаобилазно место Европских бициклиста и заљубљеника у обале Дунава.

  

Организатори су на крају програма за помоћ у организацији доделили захвалнице Општини Неготин, учесницима културно уметничког програма и мештанима који су су помогли Саборовање.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.