Среда, 16. Октобар 2013.

Трећа генерација полазника „Друге шансе“ - видео

У оквиру пројекта Министарства просвете „Друга шанса“ у ОШ „Вера Радосављевић“ почела је нова школска година за 63 полазника који ће имати прилику да стекну основно образовање. Наставу основног образовања за одрасле уписало је 16 полазника у такозваном првом циклусу (од I до IV разреда), у другом ( V и VI разред) их је 15, а у трећем (VII и VIII), највише – тридесетдвоје. Ово је трећа школаска година како се у неготинској ОШ“Vера Радосављевић“ организује пројекат „Друга шанса“ чији је циљ основно образовање одраслих особа које су из било ког разреда пропустиле ову обавезу у редовном термину.

 

Пријем за овогодишње полазнике приредили су Светислав Трнкић, директор школе, Ратомир Милосављевић, члан Општинског већа задужен за образовање, представник Националне службе запошљавања и просветни радници задужени за рад са полазницима.

Након успешно реализованог пројекта „Друга шанса“ током две школске године, Основна школа „Vера Радосављевић“ добила је сертификат за основно образовање одраслих. То је и потврда квалитета нашег рада током претходне две године – истакао је Светислав Трнкић, директор ОШ“Vера Радосављевић“.

Занимљиво је да је међу полазницима „Друге шансе“ већ трећу годину, односно од почетка пројекта и група од шесторо радника ЈКП“Бадњево“ којима стицање основног образовања значи и сигурније радно место. У школску клупу поново је, после много година паузе, и то заједно са сином ђаком прваком, села и тридесетједногодишња Сузана Јовановић из Самариновца.

 

Жеља ми је да као већина родитеља помажем својој деци у учењу – истиче Сузана која је на наставу довела и млађег сина од свега четири месеца.

Школска година траје до септембра 2014. године.

Погледајте документарни филм о функционалном основном образовању одраслих