Четвртак, 24. Април 2014.

Tеретана на отвореном у Неготину

На Градском стадиону у Неготину, отворена је једна од 45 теретана на отвореном, које је Кока-Кола систем поклонио градовима и општинама, поводом обележавања четири и по деценије од почетка производње у нашој земљи.

Tеретана je смештена на отвореном и моћи ће да је користе сви грађани Општине Неготин, чиме ће бити испуњен циљ акције Кока-Коле, а то је промовисање физичке активности као једног од предуслова доброг здравља.

У току кампање "45 година у Србији" током два месеца гласања, све општине и градови у Србији могли су да гласају да баш њихово место добије ову активну зону, а колико је активан начин живота важан грађанима, доказује и чињеница да је на конкурс стигло више од 1,7 милиона гласова.

Општина Неготин нашла се међу 15 најактивнијих општине, средње величине, по броју становника и на тај начин обезбедила добијaње ове теретане.

“Иницијативу за учешће у овој акцији покренули су млади нашег града преко Канцеларије за младе, која је организовала  бројне активности у циљу сакупљања што већег броја гласова и на крају су успели у томе. Њихову активност је подржала и локална самоуправа, како током трајања гласања, тако и након добијања ове теретане. Вредност справа је око милион динара, док је општина финансирала инсфарстуктурне радове, чија је вредност, по пројекту Завода за урбанистичко планирање и пројектовање око 370 000 динара” – рекао је Марко Милосављевић, шеф службе за послове председника општине и општинског већа општине Неготин.

 

Пројекат "45 година у Србији" је реализован у сарадњи са Националном алијансом за локални и економски развој (НАЛЕД) и уз подршку Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе и Министарства омладине и спорта.