Среда, 31. Октобар 2012.

Свети Лука- Слава Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“

3937_1.jpg

Дан, односно 166. годишњица постојања и рада и слава Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Свети Лука, у присуству бројних гостију, након обреда резања славског колача, обележен је свечаном академијом, доделом традиционалних књижевних награда „Мирко Петковић“ и „Чика Андра“, награђивањем највернијих читалаца и промоцијом најновијег броја часописа Библиопис.

3937_2.jpg

Свечана академија почела је обредом резања славског колача који су обавили свештеници неготинске Црквене општине. Како је у свом обраћању истакла Сузана Сиротовић, директорка, 166. годишњицу постојања и рада, Народна библиотека обележава се са обогаћеним књижевним фондом, повећаним бројем чланова и богатом програмском активношћу.

3937_3.jpg

Добитник овогодишње књижевне награде „Мирко Петковић“, у конкуренцији 32 рада је неготински песник Горан Вучковић, док је награда „Чика Андра“ додељена Немањи Јанојкићу ученику Техничке школе.

Народна библиотека наградила је књигама и бесплатним чланским картама најактивније читаоце. Најактивнији читаоци на Одељењу за одрасле су Милутин Бребењеловић, Момир Николић и Тина Николић. На дечијем одељењу највише књига прочитали су Дамјан Добрић, Катарина Афемовић и Сузана Јенић.

3937_4.jpg

У подручном одељењу у Јабуковцу најактивнији су били Катарина Рајковић, Милена Андрејевић и Наташа Негоици, у Кобишници Милијана Бикић, Матеја Војводановић и Смиља Трикић, а у Прахову Јасмина Кицушић, Јелена Драгомировић и Стефан Предић.

3937_5.jpg

Трећи и четврти број часописа Библиопис промовисао је уредник Власта Младеновић.У музичком делу програма учествовали су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“.