Понедељак, 08. Април 2013.

Сусрети села у Шаркамену и Буковчу

4118_1.jpg

Културно уметничко друштво „Димитрије Беливакић“ из Буковча својим наступом затворило је први круг, док је КУД „Флоричика“ из Јабуковца, својим наступом исте вечери отворило други круг овогодишње манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у Општини Неготин.

4118_2.jpg

У петак су своје програме у Шаркамену приказала културно уметничка друштва „Врело“ и „ Аранђел Матић“ из Поповице. Сва четири друштва су кроз песме, игре и обичаје покушала да дочарају догађаје из живота највећег Крајинског јунака – Хајдук Вељка Петровића.

4118_3.jpg

Колико су у томе били успешни процениће жири овогодишње манифестације и коначну одлуку донети током маја месеца, када ће бити одржана и завршна манифестација уз ревијално представљање најбољих тачака овогодишње смотре.

4118_4.jpg

У петак 12. априла, у оквиру другог круга манифестације, културно уметничко друштво „Вук Стефановбић Караџић“ дочекаће у Видровцу чланове КУД „Живојин Тодоровић“ из Тамнича, док ће у недељу у Кобишници своје програме приказати домаћин КУД „ Воја Чурић“ и културно уметничко друштво „Димитрије Беливакић“ из Буковча.