Четвртак, 18. Октобар 2012.

Субвенције за отварање нових радних места

3924_1.jpg

Лидија Начић, директорка Националне службе запошљавања-филијале Бор и мр Милан Уруковић, председник општине Неготин уручили су заинтересованим послодавцима уговоре о додели субвенција за отварање нових радних места. Уговоре је потписало 14 послодаваца из општине Неготин који су за запошљавање незапослених са неготинске евиденције НСЗ добили по 200.000 динара.

3924_2.jpg

Општина Неготин је ове године као свој допринос решавању проблема незапослености, а у складу са Локалним акционим планом запошљавања, издвојила је 5.060.000 динара, а НСЗ  око 800.000 динара. Захваљујући овим средствима, до посла су дошла 34 радника, од тога 14 уз помоћ субвенција послодавцима, а 18 преко програма самозапошљавања.

- Општина Неготин предњачи на новоу Борског округа не само по највећем издвајању сопствених средстава за решавање проблема незапослености, већ и по редовном ажурирању преузетих обавеза. Надамо се да ћемо успешну сарадњу наставити и догодине уз запошљавање још већег броја незапослених – изјавила је Лидија Начић, директорка Националне службе запошљавања-филијале Бор. 

3924_5.jpg

Од укупне суме од 5.060.000 динара намењене решавању проблема незапослености, као субвенције послодавцима, првенствено у приватном сектору, који отварањем нових радних места поспешују запосленост и тако утичу на развој општине у целини, из буџета општине издвојено је и уплаћено 2.500.000 динара. На тај начин, а као стимулација и подстрек осталим приватницима да отварају нова радна места, потписана су 14 уговора. Такође, по програму самозапошљавања, који поред субвенције подразумева и пружање стручне помоћи и обуке незапосленом лицу које се запошљава, ове године издвојено је 2.560.000 динара. На тај начин до радног места је дошло још 18 незапослених особа.

3924_3.jpg

- Свесни смо да је ово тек мали корак у решавању великог проблема незапослености, али за наредну годину, у прилици смо, сада већ да најавимо, да ће за ове намене бити издвојено више средстава. Тако ћемо  ми, као локална самоуправа, уз помоћ Националне службе запошљавања, помоћи да до радног места дође већи број незапослених – поручио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.