Среда, 10. Фебруар 2016.

Студијска посета у оквиру пројекта “Лични ставови-заједничке одлуке”

У оквиру студентског Конкурса за идејно урбанистичко–архитектонско решење туристичко информативног центра  у комплексу  Рајачких пивница, који се спроводи као једна од активности  пројекта ,,Лични ставови – заједничке одлуке“, релизована је студијска посета Рајачким пивницама.

 

Туристички инфо центар је део планиране туристичке инфраструктуре предвиђен недавно усвојеним Планом детаљне регулације комплекса Рајачких пивница.

 

Студенти архитектонске струке, заинтересовани за учешће у наведеном Конкурсу, у току ове  теренске студијске посете су имали прилике да на  терену анализирају карактеристике јединствених винарских комплекса у Рајцу и  Рогљеву, као и да се упознају са ресурскима  сеоског туризма  и културно историјским наслеђем самог града Неготина.

Пројекат лични  ставови –заједничке одлуке општина Неготин реализује уз техничку и финансијску подршку Немачке агенције за међународну сарадњу ГИЗ и Швајцарске развојне агенције  са циљем подршке учешћу грађана у реализацији развојних пројеката на локалном нивоу.