Среда, 12. Децембар 2018.

Станови у улици 12. септембар од викенда топли

Од прошлог викенда  нормализована је испорука  топлотне енергије власницима  111 станова у улици 12. септембар. Без даљинског грејања због велике хаварије на топловоду, коме је рок употребе истекао још 2008.године, остало је 307 станова и локала  у улицама 12. септембар и Србе Јовановића, укупне грејне површине преко 17.000 м2. Радове на санацији топловода од насеља Борска до Србе Јовановића, данас су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Далибор Ранђеловић, члан Општинског већа задужен за комуналне делатности и Драган Мијуцић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“.

 

„Одрадили смо трећину топловода, имамо још посла. Могу да кажем да се радови одвијају предвиђеном динамиком.  Није пријатно што се радови изводе сада, али морали смо да средимо  документацију што уопште није било једноставно и отклонимо разне проблеме  које смо наследили.  Извињавам се грађанима што тренутно мало трпе, директни корисници због немања грејања, а остали због проблема у саобраћају, али то је једноставно тако када се тако нешто деси, мора да се заврши и ту немамо избора. Што се тиче станара тимоградњиних зграда и 12. септембра, они су већ прикључени на систем даљинског грејања у суботу. Можемо очекувати, према речима извођача радова и надзора, да се за десет до 15 дана заврши цела траса магистралног  топловода. Желим да истакнем да је рок употребе топловода истекао 2008. године и да је могао је да се санира парцијално, да се решавају проблеми на време, а не када се цео систем уруши. Зато је морао да се оволики капитални посао ради одједном , а наравно ми сами знамо да када се нешто деси у току буџетске године поготово за овако капиталан пројекат није све једноставно  припремити. Имали смо проблем и зато што пренос власништва магистралног топловода није одрађен од 2004. године, да се водио до пре три, четири месеца на ИХП Холдинг који је у стечају.   Локална самоуправа није могла да финансира радове на топловоду који није у општинском власништву и пренос је успорио извођење радова. Уложили смо максимални напор да  све прође у законском оквиру и да све радове покријемо финансијски. Људи раде сваки дан, све иде у оквиру реалног рока, имамо и ту срећу да нас и време служи и надам се да ће радови на санацији бити завршени до Нове године.“ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин приликом обиласка.

 

Вредност радова на санацији топловода од насеља Борска до улице Србе Јовановића, у дужини од 800 метара износи 57.996.420 са ПДВ-ом. Радове изводи  СЗГТР „Милан“ Смедерево.