Среда, 28. Фебруар 2018.

СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Екипе надлежних служби ангажованих на чишћењу локалних путних праваца на територији неготинске општине даноноћно улажу максималне напоре на уклањању снежних наноса. Улице у граду се чисте без престанка.

Ради се на чишћењу путних праваца Карбулово – Трњане - Поповица - Брестовац- Сиколе, Мокрање- Рогљево – Рајац – Ковилово – Александровац – Црномасница – Браћевац - Тамнич, Мала Каменица – Михајловац – Слатина, Душановац – Дупљане – Јабуковац – Вратна- манастир, Малајница – Перњеч - Дидићи, затим ка Милошеву, Шаркамену, Чубри, Буковчу и Кобишници. Пут ка излетишту Бадњево је очишћен.

Екипе ће бити ангажоване и на путу од Кусјака до Михајловца. Уз ангажовање додатне механизације и максимални напор путара ради се на уклањању сметова који на неким деоницама на путу Брестовац- Сиколе премашују 2 метра.

Екипе ЈКП Бадњево су и данас биле ангажоване интервентно у МЗ Плавни на путу ка Турији како би рашчистили снежне наносе због помоћи једној трудници.

Због отежаног саобраћаја и безбедности деце наставу нису похађали ученици у школи у Штубику, деца из Шаркамена, Малајнице, Плавне, Турије, Чубре, Трњана, Поповице, Речке, Мокрања, Сикола и села у тимочком делу општине.

У 12 сати укинута је забрана кретања теретних возила на путу IБ35 Неготин – Зајечар, као и IБ36 Зајечар - Вршка Чука, док забрана остаје на снази на путу IБ37 Бор – Зајечар.

 

Због најављених ниских температурa, које ће ићи и до -15 степени, на територији Борског округа у четвртак и петак, 1. и 2. марта, на снази ће бити црвени метео аларм.

Телефони на које грађани могу пријавити проблем са снегом су : 1985 током целог дана и 069/8482731 и 544-000 од 15.30 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.