Четвртак, 15. Аугуст 2013.

Средства за побољшањe комуналне инфраструктуре

Министарство урбанизма и грађевина упутило је јавни позив за кандидовање пројеката ради финансирања и суфинансирања уређења и побољшања комуналне инфраструктуре. Пројекте могу да кандидују градови, односно јединице локалне самоуправе, као и привредна друштва, односно друга правна лица чији је оснивач јединица локалне самоуправе.

Право на коришћење средстава имају подносиоци захтева који испуњавају следеће услове:

  1. да су поднели Министарству попуњени (Пријавни образац) са потребном документацијом;
  2. да за исту намену нису користили средства која потичу и з буџета Републике Србије.

Рок за подношење пријава је 23.08.2013.године.

За више информација, погледајте јавни позив у online бази конкурса општине Неготин. или на сајту Министарства урбанизма и грађевина.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе упутило је јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке регионалном и локалном развоју у 2013. години за меру повећања регионалне и локалне конкурентности и меру суфинансирања учешћа акредитованих регионалних развојних агенција и јединица локалне самоуправе у реализацији регионалних и локалних пројеката.

Право на коришћење бесповратних средстава имају привредна друштва која су регистрована у Агенцији за привредне регистре за обављање делатности сврстаних у сектору Ц, област од 10 до 33 према Уредби о класификацији делатности („Службени гласник РС”, број 54/10), а у складу са чланом 7. Закона о рачуноводству и ревизији („Службени гласник РС”, бр. 46/06, 11/09 и 99/11) разврстана као средња правна лица, која имају седиште или огранак на територији јединица локалних самоуправа која су разврстане у трећу и четврту групу степена развијености на основу акта Владе којим се утврђује јединствена листа развијености региона и јединица локалне самоуправе и да у њима обављају делатност.

Средства се могу користити за:

а) суфинансирање инфраструктурних трошкова – грађења, доградње, адаптације и инвестиционог одржавања објеката средњег привредног друштва за потребе усклађивања са захтевима стандарда за производ (нпр. ЦЕ, ХАЦЦП, ИСО 16949, ГОСТ-Р, КОСХЕР и др.);

б) суфинансирање трошкова развоја новог производа, побољшање постојећег и промоције производа.

Јавни позив ће бити отворен до 1. новембра 2013. године односно док се не утроше расположива средства.

За више информација, погледајте јавни позив у online бази конкурса општине Неготин. или на сајту Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе.