Уторак, 05. Јул 2016.

Служби за заштиту животне средине одобренo спровођење јавног рада “Мој град чист и леп”

На основу пријаве на конкурс за спровођење јавних радова, Национална служба за запошљавање донела је Одлуку којом се Служби за заштиту животне средине одобравају средства за спровођење јавног рада у укупном износу од 291.964,92 динара.


Јавни радови као мера активне политике запошљавања које организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2016. годину, спроводе се у циљу радног ангажовања незапослених лица у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених лица, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, на основу уговора о спровођењу јавног рада који је закључила са Националном службм за запошљавање, ангажовала је 3 незапослена лица на период од три месеца (01.06.-31.08.2016.године ), чију селекцију је извршила Национална служба за запошљавање.

У току трајања јавних радова биће очишћено више локација у граду, као и чишћење и уређење приступних путева граду и туристичким локалитетима.

Термин планом предвиђено је чишћење и уређење приступног пута до плаже „Кусјак“и плажу са непосредним окружењем, приступни пут од Здравственог центра у Неготину до излетишта „Бадњево“, приступни пут на излазу из града до раскрснице Чубра-Мокрање, приступни пут на излазу из града до моста према  Самариновцу, приступни пут на излазу из града до градске депоније, приступни пут на излазу из града до седишта Пољопривредне стручне службе, приступни пут на излазу из града – Милошевски пут, парк шума Цвећара,  као и простор вашаришта у Неготину.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.