Четвртак, 21. Јануар 2010.

Словаци граде водовод у Неготину

2444_1.jpg

Донацијом Владе Републике Словачке од 225.000 евра намењених побољшању водоснабдевања мештана Крајине, до новембра ове године биће реализована два пројекта. Старе азбестне цеви у дужини од 2.350 метара биће замењене у седам улица у југозападном делу Неготина, док ће нови водовод подмирити потребе свих 120 домаћинстава у крајинском селу Шаркамен.

Радови на замени старих водоводних цеви у Неготину, вредни око 70.000 евра, почеће чим временске прилике то дозволе. На тај начин здраву пијаћу воду добиће неколико хиљада Неготинаца. У том делу града, паралелно са заменом водоводних цеви радиће се и реконструкција коловоза, тротоара и улицне расвете, као и изградња канализације за одвођење површинских вода. У тај део радова општина Неготин уложиће око 250.000 евра.

У Шаркамену већ је завршена бушотина за нови водовод, па ће уз преостале инфрастрактурне радове, наредну летњу сезону око 400 мештана овог села дочекати са довољним количинама здраве пијаће воде. До сада је здраву пијаћу воду имала тек половина мештана Шаркамена, па је у току лета, када пресуши и река, велики број домаћинстава био принуђен да воду довози са велике удаљености. С новим водоводом, ти проблеми ће бити решени.
- Захваљујемо нашим пријатељима из Словачке који су, овом али и претходном донацијом изградње моста у овом селу, учинили да добијемо много квалитетније услове за живот - истиче Ратомир Милосављевић из Шаркамена, члан привременог органа општине Неготин.

Извор : Блиц