Четвртак, 21. Април 2016.

Школа пчеларства

У организацији Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ и Пољопривредне саветодавне службе Неготин у просторијама Друштва које се налазе у улици Кнеза Михајла у току је „Школа пчеларства коју похађа 10 незапослених малдих почетника који се до сада нису бавили пчеларством.

„Општина Неготин подржава Школу пчеларства и младе, незапослене људе који је похађају са намером да им пчеларство у будућности постане основна или допунска делатност. Из аграрног буџета финансираћемо набавку њихових првих кошница и пчелињих друштава, а у овој области субвеционисаћемо и набавку опреме за пчеларство и адаптацију просторија за производњу меда. По квалитету меда наши пчелари су већ познати на домаћем и иностраном тржишту, што је један од показатеља да смо подручје погодно за развој пчеларства.“ рекла је поздрављајући полазнике школе Надица Васић, заменица председника Општине Неготин.

Школа која се завршава крајем априла садржи теоретску и практичну наставу на пчелињацима предавача- ментора. Полазници ће на крају добити по две кошнице са пчелињим друштвима.