Четвртак, 05. Јун 2014.

„Шетњом до здравља“

 

Друштво за борбу против рака „Невен” из Неготина и ове године оргаизовало је рекреативну шетњу од Неготина до Бадњева, под мотоом “Шетњом до здравља”.  Ове године, више од 50 учесника, свих генерација, одазвало се акцији која је почела окупљањем у центру града, где су шетачима подељене мајице са логом Друштва Невен, а затим су организовано кренули пут Бадњева. Тросатно дружење била је прилика за размену искуства, опуштање и смех, оно што недостаје свима у данашњем времену када се брзо живи.

 

На самом излетишту Бадњево, шетаче је чекало освежење, а организовано је и мерење притиска и шећера, учесницима акције  

 

Друштво за борбу против рака  Србије, Подружница Неготин основано је на  Скупштини 28.  Јуна 2006. године са социјално-хуманитарним циљем превенције, едукације и унапређења здравствене заштите људи  од малигних обољења. Подручје делатности удружења је територија општине Неготин и Борског округа.

 

Жеља оснивача је да се на једном месту окупе они који се сваки дан боре са овом опаком болешћу, која узима редован данак широм света, како би им помогли у  борби и показали да нису сами, али и здраве људе који брину о својој будућности и здравим понашањем утичу на њу.