Четвртак, 07. Новембар 2019.

Сертификат Swiss PRO за пројекат „Нове идеје по мери заједнице“ Општини Неготин

На свечаности одржаној крајем прошле недеље у Крагујевцу, додељени су сертификати за успешну реализацију 26 социјално иновативних пројеката које су спровеле организације цивилног друштва уз подршку програма Swiss PRO са скоро 350.000 евра. Поред пројеката цивилног друштва, у оквиру јавног позива под слоганом “Нове идеје по мери заједнице” програм Swiss PRO подржао је осам партнерских пројеката локалних самоуправа и организација цивилног друштва са преко 100.000 евра. Реализација ових пројеката је у току и пружиће подршку за најмање 650 људи из рањивих група у Власотицу, Ивањици, Смедереву, Рашки, Ћуприји, Новом Пазару, Неготину и Зајечару.


Наша општина  уз подршку Швајцарске агенције Swiss PRO реализује  пројекат ,,Будимо јачи’’ укупне вредности 13690 USD. Вредност донације је 12.040  USD а учешће општине Неготин је 1650 USD. Пројекат обухвата набавку физиотерапеутске, логопедске опреме и организацију физиотерапетских и логопедских третмана за децу са сметњама у развоју. Партнерска организација цивилног друштва у овом пројекту је Удружење ,,Дуга’’ из општине Неготин.

Свечаном  уручењу сертификата присуствовали су Слађана Чабрић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Петар Василев, национални службеник програма Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, Марко Вујачић, шеф програма Канцеларије УН за пројектне услуге у Србији, Ана Недељковић Бељ, национална менаџерка програма Swiss PRO.

 

Фотографије: SWISS PRO