Понедељак, 06. Мај 2019.

Сенке над Балканом у Рогљеву

Друга сезона популарне криминалистичке телевизијске серије "Сенке над Балканом" снима се и у нашем Рогљеву. Снимању на чувеним Рогљевачким пивницама данас су присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника Општине и Татјана Панић, члан Општинског већа задужена за културу који су обишли екипу која вредно ради. 

 

Серија је смештена између два светска рата у Краљевини Југославији и прати причу два инспектора београдске полиције, који, непосредно пред атентат у Народној скупштини 1928. покушавају да реше мистерију ритуалних убистава која потресају јавност. Прва сезона је наишла на врло добар пријем како код публике тако и код критичара. 

Радње друге сезоне серије "Сенке над Балканом" аутора Драгана Бјелогрлића и Стевана Копривице, одвијаће се и у Македонији и сцене које ће од 4. до 9. маја бити снимљене на Рогљевачким пивницама дочараће предео Северне Македоније. 

 

Други серијал популарне серије биће емитован на Првом програму РТС-а од септембра. Општина Неготин пружа сву потребну техничку помоћ у реализацији пројекта. Захвални смо Продукцијској кући "Cobra" и целом тиму предвођеним Драганом и Гораном Бјелогрлићем на лепој промоцији нашег краја.