Понедељак, 11. Фебруар 2013.

Семинар просветних радника

4048_1.jpg

У Основној школи „Вера Радосављевић“ одржан је семинар за просветне раднике на тему „Дијагностика, превенција и отклањање узрока неуспеха ученика“.

4048_2.jpg

Циљ семинара је потпуније упознавање и јачање компетенција маставника за благовремено и ваљано утврђивање узрока школског неуспеха и сагледавање могућих мера и стратегија на њиховом предупређивању и отклањању. Посебно се очекује помоћ и подршка ученицима који имају тешкоће у развоју и понашању - истакао је проф др Борислав Станојловић, аутор семинара и организатор дводневног програма презентованог просветним радницима школе „Вера Радосављевић“.
 
- Створени су повољни услови за учеснике, а наставници су показали мотивацију и интересовање за садржај који је презентован на семинару. У школи влада повољна клима као битан предуслов за успех ученика, а што је између осталог последица синхронизованог рада руководства школе са  наставницима и психо-педагошком службом – нагласио је проф др Борислав Станојловић.

4048_3.jpg

Посебну вредност семинара чини књига „Основи педагошке дијагностике“, аутора проф др Борислава Станојловића у којој су разрађене методе и технике инструмената и стратегије дијагностиковања и предупређења школског неуспеха ученика.