Уторак, 15. Март 2016.

Семинар “Борба против трговине људима”

Црвени крст Неготин, који је од 2005. године активно укључен у Програм борбе против трговине људима, протеклог викенда организовао је дводневни семинар за нове едукаторе.

 

Предавачи на семинару су били Младен Живковић из Црвеног крста Краљево, Немања Александровић из Црвеног крста Вождовац и Никола Ђулић из Црвеног крста Стари град, а дводневну обуку је прошло 15 нових едукатора, иначе волонтера неготинског Црвеног крста.

 

“Циљ семинара био је оспособљавање нових едукатора, како би се програм успешно реализовао и у наредном периоду И спречила могућност трафиковања нових жртава у глобалном проблем борбе против тровине људима. Тренери су сјајно обавили задатак, а млади едукатори и виолонтери Црвеног крста Неготин одушевљени су новим сазнањима и дружењем током реализације семинара. Црвени крст ће се трудити да едукацијом обухвати што већи број младих људи реализујући овај хуман И користан програм. Млади едукатори ће ових дана пред ученицима основних и средњих школа у Неготину, применити и показати знање и вештине стечене учешћем на семинару” -  рекла је Љуба Маринковић, секретар Црвеног крста Неготин.

 

Позиву Црвеног крста одазвао се и Владимир Лакићевић, инспектор Полицијске управе Бор, који је учесницима семинара говорио о примерима из полицијске праксе, када је у питању трговина људима. 


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.