Субота, 17. Мај 2014.

Седница Штаба за ванредне ситуације општине Неготин

Због прогнозе пораста нивоа воде и процене угрожених делова територије општине Неготин, посебно у МЗ Радујевац (улица Дунавски кеј), насипа Србово-Косно грло и Железничке станице у Прахову, одржана је ванредна седница Штаба за ванредне ситуације општине Неготин.

Председник општине Неготин, Јован Миловановић, командир, Миодраг Марковић, шеф одсека за превентиву одељења за ванредне ситуације у Бору и Зоран Траиловић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Неготин, упознали су присутне са тренутном ситуацијом на терену, као и са предузетим мерама на заштити и ојачавању одбрамбеног бедема у циљу заштите приобалног дела села Радујевца. Чланови штаба су упознати и са мерама предузетим на Косном грлу и код Железничке станице у Прахово пристаништу. 

На основу поднетих извештаја о актуелној ситуацији на терену, Општински штаб за ванредне ситуације је донео наредбу да се ангажује неопходна механизација Водопривредно-хидрограђевинског предузећа, ЈКП „Бадњево“, ПД „Ђердап“, АД „ Ђердап услуге“ и Станковић БМБ.

Ради предузимања мера заштите и спасавања становништва, наложено је и стално праћење ситуације на реци Тимок, и евентуалног пораста водостаја на овој реци и угрожености месних заједница и путева.  

Штаб за ванредне ситуације донео је наредбу и за ангажовање неопходног људства, снага полиције, сектора за ванредне ситуације, јавних комуналних предузећа и мештана.

Током трајања ванредне ситуације Штаб ће бити у сталном заседању, а  чланови штаба организоваће рад служби из делатности које обављају.

По завршетку седнице Штаба, приступило се трасирању и насипавању пута ка Косном грлу и радовима на ојачању бедема код Косног грла.