Субота, 07. Јул 2018.

Седмојулски сабор на Стеванским ливадама

И ове године, уз подршку локалне самоуправе, народним сабором на Стеванским ливадама, обележен је 7. јул – Дан устанка народа Србије. Седмојулски сабор организовала је Општинска организација СУБНОР Неготин у сарадњи са МЗ Сиколе.   

  

Седмојулски сабор отворен је традиционалним полагањем венаца и цвећа на спомен обележје погинулим борцима и члановима штаба Крајинског партизанског одреда. Венце и цвеће положиле су делегације Општине Неготин, СУБНОР-а из Неготина и Бора, РВС-а, Цивилних инвалида рата и Ратних војних инвалида и грађани. Пригодним излагањем присутнима се обратио Драгољуб Филиповић, председник Општинског одбора СУБНОР-а. Он је у свом излагању подсетио на ратна дешавања у Тимочкој Крајини.

 

Током преподнева одржана су спортска такмичења у шаху и пикаду у мушкој и женској конкуренцији.

У поподневним сатима приређен је и културно уметнички програм у коме су учествовале чланице Секција жена пензионерки из Неготина и дечији ансамбл КУД „Стеван Мокрањац“ из Неготина.

Сабор на Стеванским ливадама, који је обновљен пре неколико година, након вишегодишње паузе, упркос  окупио је и ове године неколико стотина Крајинаца. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.