Уторак, 09. Јул 2013.

Седмојулски сабор

На излетишту Стеванске ливаде, у организацији Општинског одбора СУБНОР Неготин, поводом 7. јула Дана устанка српског народа против фашизма и окупације, организован је Седмојулски сабор.

На споменик палим борцима Крајинског партизанског одреда цвеће су положиле делегације Општине Неготина, СУБНОР-а и Резервних војних старешина, а успомене на ратна дешавања евоцирао је Љубомир Марић, председник ОО СУБНОР Неготин.

Ти млади, велики људи, синови и унуци Солунаца, чувене Тимочке дивизије, само месец дана после одлуке КПЈ од 4.јула 1941.г.да се отпочне са оружаном борбом против окупатора, подигли су устанак против фашизма и у нашем слободарском крају. Драги учесници овогодишњег „Седмојулског сабора“ свима је  данас јасно да  традиције наше прошлости не смемо заборавити ни занемарити, али и да можемо да их негујемо и на овакав начин. Да проведемо један дан у природи, у амбијенту Дели Јована,  ваздушне бање Србије, да се надмећемо у спорту, песми и игри. У то име и у име Оранизационог одбора  проглашавам да је сабор отворен – поручио је отварајући Сабор Драгољуб Ђорђевић, заменик председника Општине Неготин.

У оквиру Седмојулског сабора на Стеванским ливадама организована су спортска такмичења у шаху и пикаду.

Сабор је завршен богатим културним програмом.