Четвртак, 29. Јануар 2015.

Савремена наставна опрема ОШ „Вук Караџић“

Основној школи „Вук Караџић“ испоручен је још један део савремене наставне опреме у оквиру реализације пројекта „Подршка развоју људског капитала и истраживању“, који финансира Европска унија као облик предприступне помоћи Републици Србији кроз програм ИПА 2011.


 

У фискултурној сали монтирана је нова опрема за извођење наставе физичког васпитања. Наставницима и ученицима ће бити између осталог бити доступна нова конструкција за скок у вис, закривљене мердевине, грбача, ручни семафор. Постављене су и нове клупе у свлачионицама, а обезбеђен је и ормар за лопте и остале реквизите.

  

Кабинет техничког образовања опремљен је новим челичним лењирима, иглама за обележавање, маказама, ножевима за папир, браварским шестарима и разним врстама четкица за бојење.

  

Новом опремом биће осавремењена и разредна настава. Међу бројном опремом, налазе се и нови дрвени логички сетови, логичке фигуре, сетови музичких инструмената за сваког ученика у разреду, школски телескоп, макете соларног система, индукциони глобуси, комплети слова за рад у групама, саобраћајна рампа, три комплета луткарских позоришта са луткама за четири бајке, беле табле.


 

И кабинети географије, хемије и биологије биће опремени новим наставним средствима. Кабинет биологије биће опремљен новим моделом биљне ћелије и моделима појединих делова људског тела. У кабинету хемије наћи ће се нови дигитални уређајима за мерење, епрувете, пипете, ормарић за хемикалије и прибор за извођење експеримената.        

 

Основна школа „Вук Караџић“ у склопу овог пројекта обезбедила је и рампу за инвалидска колица.

Овај веома значајан пројекат у Основној школи „Вук Караџић“ почео је да се реализује почетком школске 2013/2014. године, са циљем јачања троугла знања, односно везе између образовања, истраживања и иновације, као и унапређења ефикасности образовања у Србији. 

Кроз пројекат „Подршка развоју људског капитала и истраживању“ школа ће добити најсавременију наставну опрему вредности 100 000 евра, чиме ће најстарија образовна установа у нашем граду, која је прошле године обележила 190 година постојања и рада, постати једна од 40 најопремљенијих школа у Србији.