Петак, 29. Новембар 2019.

Савет Борског управног округа заседао у Неготину

Општина Неготин била је домаћин 63. окупљања Савета Борског управног округа, коме су присуствовали мр Владимир Станковић, начелник Борског управног округа, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника општине,  Александар Миликић, градоначелник Бора, Саша Николић, председник Општине Кладово, представници Општине Мајданпек, ЈП „Боговина“ Бор и  Електропривреде Зајечар.


Владимир Величковића, председник Општине Неготин, поздрављајући  присутне  истакао је да је овај састанак наставак добре сарадње свих градова и општина  у округу, са циљем још боље повезаности локалних самоуправа и лакшег превазилажења проблема присутним у свим срединама.


Начелник Борског управног округа, мр Владимир Станковић, поручио  је да је састанак био веома конструктиван. Похвалио је све  председнике локалних самоуправа на професионалном и веома озбиљном раду током целе године и захвалио Влади Републике Србије која је само у овој години уложила преко 10 милијарди динара за капиталне инвестиције на територији округа.


Све локалне самоуправе припремиле су се на време за предстојећи зимски период. На састанку су утврђени проблеми на електроенергетском систему у свим општинама и договорени даљи кораци како би се проблеми превазишли. Разговарало се о потребама републичких инспекција на територији Борског округа, новим  пројектима и  ономе шта је све  урађено у претходном периоду.   Истакнута је потреба припреме локалних самоуправа за капиталне инвестиције за наредни период, имајући у виду озбиљне намере Владе РС за улагање у све оно што је потребно а превасходно у путеве, водоводне и канализационе мреже.