Петак, 29. Март 2019.

Сат за нашу планету


Акција „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ је највећа светска волонтерска акција, покренута 2007.године у Сиднеју, у организацији највеће и најутицајније светске организације за заштиту природе – WWF (World Wide Fund for Nature).

У суботу 30. марта 2019.године, у периоду од 20.30 до 21.30 часа по локалном времену, грађани, државне и локалне управе у целом свету, организације, предузећа, удружења грађана, угасиће светла у стамбеним и пословним објектима, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, са циљем да удружени скрену пажњу на последице климатских промена.

Светски фонд за заштиту природе је 2015, 2016, 2017 и 2018.  године доделио је захвалнице Oпштини Неготин,  због активног учешћа у акцији „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ и значајног доприноса у подизању свести о климатских променама и заштити природних ресурса.

На позив Светског фонда за заштиту природе– WWF (World Wide Fund for Nature) општина Неготин ће и ове године учествовати у акцији „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“, која се обележава под слоганом „Скини се са пластике, навуци се на природу“.

Придружите се акцији „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“, искључите светло на 60 минута у суботу 30. марта 2019.године и на тај начин дајте допринос очувању наше заједничке будућности.

Централна промоција ове акције биће одржана у суботу 30. марта 2019.године, од 20:30 до 21:30 часова, на Тргу Стевана Мокрањца,  испред зграде у којој се налази седиште општине Неготин.

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

ОДЕЉЕЊЕ ЗА УРБАНИЗАМ ГРАЂЕВИНАРСТВО

И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ