Четвртак, 26. Март 2015.

Сат за нашу планету

Поштовани суграђани,

Акција „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“ је највећа светска волонтерска акција, покренута 2007. године у Сиднеју, у организацији највеће и најутицајније светске организације за заштиту природе – WWF (World Wide Fund for Nature).

Сваке године, последње суботе у марту месецу, у периоду од 20:30 до 21:30 часа по локалном времену, грађани, државне и локалне управе у целом свету, организације, предузећа, удружења грађана, гасе светла у стамбеним и пословним објектима, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, са циљем да удружени скрену пажњу на последице климатских промена.

Према Извештају о живој планети за 2014.годину, који је израдила  светска организација за заштиту природе – WWF, притисак човечанства на планету је двоструко већи од капацитета природе за обнављање. Потребна нам је једна и по планета да би се створили ресурси неопходни за тренутну потрошњу.

Реч је о проблему свих нас који захтева заједничке акције и проналажење одрживих решења.

Ове године општина Неготин ће по први пут учествовати у акцији „ САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“, која ће се одржати широм света 28.марта, под слоганом „ПРОМЕНИ КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ“.

Придружите се акцији „ САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“, искључите светло на 60 минута у суботу 28.марта 2015. године и на тај начин дајте допринос очувању наше заједничке будућности.

Централна промоција ове акције биће одржана у суботу 28.марта 2015.године, од 20:30 до 21:30 часова, на Тргу Стевана Мокрањца испред зграде општине Неготин.


“ПРОМЕНИ КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ”

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН
Служба за заштиту животне средине


 Спот - Сат за нашу планету