Понедељак, 04. Март 2013.

Састанак водоводних предузећа Тимочког региона

4074_1.jpg

Јавно комунално предузеће „Бадњево“ било је домаћин састанка представника водоводних предузећа Тимочког региона. Састанак је одржан у малој сали општине Неготин, а присутне је поздравио председник општине Неготин мр Милан Уруковић. Он је том приликом истакао да је сарадња локалне самоуправе и комуналног предузећа, које се бави између осталог и водоснабдевањем,  на добром нивоу и да се општина труди да у сваком погледу помогне и испрати активности ЈКП“Бадњево“.

4074_2.jpg

У радном делу састанка, представници предузећа која се баве дистрибуцијом воде разговарали су о актуелној проблематици у својим предузећима, проблемима са којима се сусрећу када је у питању водоснабдевање, али и наплата утрошене воде.

Представници београдске фирме „Геоинжењеринг“, представили су присутнима законске регулативе у поступку добијања водне дозволе. Посебан осврт дат је на израде елабората о резервама воде и о зонама санитарне заштите. Ове елаборате морају да поседују сва предузећа која се баве водоснабдевањем.

4074_3.jpg

На састанку представника водоводних предузећа, Зоран Милосављевић, представио је фирму „Хидро-алфа“ из Сокобање, која се бави ремонтом пумпи за воду.

На састанку се разговарало и о квалитету и испитивању квалитета воде. О овој теми говорила је Слађана Ристић, директорка Завода за јавно здравље „ Тимок“ из Зајечара.