Четвртак, 22. Фебруар 2018.

Састанак са представницима удружења грађана и организација цивилног друштва

Председник општине Неготин, Владимир Величковић, данас је одржао састанак са представницима удружења грађана и организација цивилног друштва са територије општине Неготин

 

На састанку који је организован у форми отворене дебате, председник општине је најавио Јавни конкурс за расподелу средстава за пројекте невладиних организација, удружења и друштава у 2018.години, који ће ускоро бити расписан и упутио представнике удружења у услове конкурса по којима ће се ове године спровести пројектно финансирање.

 

На састанку се разговарало и о проблемима у функционисању удружења, као и њиховим ставовима и плановима за 2018 годину.

 

„Одлуком о буџету општине Неготин ове године предвиђено је 6.000.000 динара за финансирање пројеката цивилног друштва из различитих области. Финансирање ће се спровести на пројектном нивоу тако да ће сва удружења која испуњавају административне услове моћи да конкуришу својим пројектима. Предложио сам данас да пројекти буду развојни, да се у реализацију укључи што више чланова удружења, али и да се нека удружења уједине у асоцијације, како би им се олакшало и унапредило функционисање.“ – истакао је Владимир Величковић, председник општине Неготин након састанка.

 

На територији општине Неготин постоји више од 50 удружења, чији се пројекти од 2013. године финансирају путем Јавног конкурса. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.