Среда, 23. Март 2016.

Састанак са представницима месних заједница

У оквиру  пројекта “Замена сијалица у постојећем систему јавне расвете на територији општине Неготин”, одржан  је састанак  председника општине Неготин, Јована Миловановића  са представницима  месних  заједница.

 

Циљ  састанка  је био детаљније  информисање  локалног становништва преко представника месних заједница о  садржају и  циљевима поменутог пројекта, предностима које  има унапређење квалитета јавне расвете исталирањем нових ЛЕД сијалица као и пружање могућности  да представници месних заједница изнесу сугестије  у вези  унапређења јавне расвете у њиховим селима.

  

Председник  општине Неготин,  Јован Миловановић,  подсетио је присутне да  овај  пројекат   представља  реализацију наградног фонда од 250.000 евра, добијеног  од Немачке развојне агенције ГИЗ и Швајцарске развојне агенције СДЦ,  у раније реализованом пројекту унапређења наплате пореза на територији општине Неготин

 

Председник Миловановић  је упознао присутне и са критеријумима  по којима ће се вршити инсталирање нове расвете, нагласивши да нове ЛЕД сијалице доприносе   смањењу трошкова електичне енергије  у селима,  те да ће постигнуте уштеде омогућити финансирање  других развојних потреба месних заједница и  општине у целини.

 

На састанку је било речи и о другим актуелним темама везаним за  функционисање месних заједница.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.