Среда, 06. Новембар 2013.

Састанак са представницима месних заједница


Зоран Антић и Милосав Срећковић, виши и основни тужилац упознали су представнике Савета месних заједница,  референте месних канцеларија и достављаче са новим одредбама Законика о кривичном поступку који се односи на поступак достављања службене поште и позвали их на активнију сарадњу на сузбијању и санкционисању криминалитета. Састанку је присуствовало и руководство Општине Неготин.

 

Зоран Антић, виши тужилац указао је представницима месних заједница на нову улогу тужилаштва, тужилачку истрагу, као и ингеренције према полицији.

„Ви имате изуизетну улогу у систему друштвене самозаштите и врло нам је важно да имамо добру комуникацију у смислу указивања на појаве у селу које су значајне за спречавање и расветљавање почињених кривичних дела“ – нагласио је тужилац Зоран Антић.

 

Представници месних заједница добили су упутства како да поступају у случају појава насиља у породици и обијања кућа које су врло изражене у нашем крају.

 

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин најавио је да ће, у случају потребе, руководство Општине Неготин заједно са тужиоцима присуствовати састанцима савета месних заједница.

 

У наставку састанка, председницима савета МЗ обратили су се Драгољуб Ђорђевић, заменик председника Општине Неготин и Димитрије Петровић, шеф одељења за буџет и финансије и ЛПА и позвали их да до 15. новембра припреме програме инвестиција које планирају да реализују наредне године.

„Ове године настојали смо да изађемо у сусрет свим МЗ без обзира на политичку припадност чланова савета и са таквом праксом наставићемо и даље. Неопходно је да се ангажујете и припремите пројектну документацију, а затим ћемо заједно сачинити листу приоритета“ – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.