Четвртак, 07. Септембар 2017.

Састанак са пензионерима

У циљу успостављања боље сарадње и решавања проблема пензионера са територије неготинске општине, у Неготину је јуче одржан састанак коме су присуствовали Мирослав Кнежевић, начелник Борског управног округа, Мерлина Селенић, помоћница председника општине Неготин, представници Савеза пензионера Србије и Удружења пензионера из Неготина.

 

Властимир Абрашевић, председник Удружења пензионера Општине Неготин истакао је да је циљ овог састанка успостављање ближе комуникације и решавање питања која су од изузетног значаја за пензионере из општине Неготин. На састанку се разговарало и о иницијативи за отварање геронтолошког центра у Неготину.

„Желели смо да Савез што потпуније информишемо о тренутном стању у нашем Удружењу, проблемима са којима се суочавамо и намерама које имамо везаним за просторно проширење, а то значи и за много боље услове за боравак и рад активних чланова и оних којима би постојање геронтолошке установе много значило посебно због тога што смо крај са претежно старачком популацијом. Такође и због тога што у сеоским домаћинствима остају старије генерације јер су млађи и даље у земљама ЕУ. Мислим да Савез пензионера треба да зна да смо ми веома активно Удружење и да улажемо напор да помогнемо нашим социјално угроженим члановима. За веће акције и њихову реализацију потребна нам је подршка шире заједнице, а судећи по реакцијама општинског руководства и самог Савеза склон сам да верујем да за наше намере има разумевања. Подршку нам пружа и Мирослав Кнежевић, начелник Борског управног округа, а све то наводи на закључак да ћемо заједно кренути у решавање проблема, како бисмо олакшали свакодневни живот наших старијих суграђана“ -  истакао је Абрашевић.


Василије Белобрковић, заменик председника Савеза пензионера Србије, истакао је да Савез пензионера Србије има нужну проходност према ресорним министарствима, а то је веома значајно у реализацији одређених идеја, као и да ће посету Неготину искористити да са представницима неготинског удружења пензионера и локалне самоуправе, сагледају правце даљег деловања. 

У Општини Неготин у Удружењу пензионера је активно око 1500 чланова иако је број пензионера далеко већи, с обзиром да тај статус има две трећине укупног броја становника  нашег подручја. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.