Уторак, 29. Аугуст 2017.

Састанак са директорима основних школа

Пред почетак нове школске године, Владимир Величковић, председник општине Неготин и Драган Бердић, члан Општинског већа за образовање, одржали су састанак са директорима основних школа са територије наше општине. На састанку се чуло да ће све школе спремно дочекати почетак наставе.

 

„Ове године имамо 198 првака, што је 42 мање него прошле године, али се искрено надамо да ће се у наредним годинама тај број повећати. Ту је и локална самоуправа да својим радом и мерама покуша да задржи становништво и поправи демографску слику. Ове године за основно образовање из буџета је издвојено 116.480.000 а за средње образовање 26.095.000. Локална самоуправа се труди да побољша услове за извођење наставе у школама. Од почетка године замењена је столарија на згради ОШ „Вук Караџић“ у износу од 420.000, саниран је мокри чвор у ОШ „Вера Радосављевић“, купљен је котао за ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу вредности 399.600 и реконструисана фасада на ОШ „12. септембар“. Могу да напоменем да поред радова на санацији тоалета у Неготинској гимназији, у току су и радови на санацији крова и фасаде зграде ОШ „Стеван Мокрањац“ у Кобишници. За ове радове издвојено је преко осам милиона динара. Расписане су јавне набавке за санацију мокрих чворова и замену дела фасадне столарије у Техничкој школи у вредности од 1.500.000 динара. У септембру очекујемо расписивање јавних набавки за спровођење програма Министарства просвете и Светске банке под називом „Модернизација школа у Србији“, у оквиру кога ће бити реконструисана фасада зграде некадашње Педагошке академије, сада Уметничке школе, спроведени радови на огради у ОШ „Вук Караџић“ и котларница и мокри чвор у ОШ „Хајдук Вељко“ у Штубику.“ – истакао је Владимир Величковић, председник општине Неготин након састанка.

 

Први разред ове године уписаће 198 ученика у 11 основних школа на територији општине Неготин. Локална самоуправаиове године обезбедила је за све прваке поклон пакете. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.