Уторак, 05. Фебруар 2013.

Састанак са директорима основних и средњих школа

4045_1.jpg

Приоритетне инвестиције у основним и средњим школама, тема су састанка које је руководство Општине Неготин одржало са директорима неготинских образовних институција.

Одлуком о буџету Општине Неготин за 2013. годину, за инвестиционо и текуће одржавање основних школа предвиђено је 10 милиона динара, а за средње школе пет. То је, како се чуло на састанку, највећа сума до сада издвојена за инвестиције у образовним институција.

4045_2.jpg

По предлогу мр Милана Уруковића, председника Општине Неготин, ова средства неће бити линерано подељена, већ ће на основу најважнијих инвестиционих активности за период од три године, а које предложе директори школа, бити сачињена листа приоритета који ће се редом финансирати и реализовати. Из предлога које су презентовали директори школа, као најзначајније за реализацију у овој години издвојиле су се куповина аутобуса за Пољопривредну школу Буково,  инвестиције израде пројекта за санацију дела школе у Прахову, завршетак централног грејања у Штубику, реконструкцију санитарних блокова у градским основним школама, столарије у Уровици, подова у Рајцу и још неколико сличних.

Директори школа ће своје предлоге доставити и у писменом облику, а коначну реч о висини и распореду инвестиција даће надлежна општинска комисија.

4045_3.jpg

Мр Милан Уруковић, председник општине Неготин честитао је Емилији Петровић, директорки „Неготинске гимназије“ на највишим оценамама којима је Министарство просвете у сарадњи са Заводом за вредновање квалитета рада школа у Србији, оценило ову реномирану образовну институцију.