Уторак, 23. Јул 2024.

САОПШТЕЊЕ ВЛАДИМИРА ВЕЛИЧКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НЕГОТИН ПОВОДОМ ШИРЕЊА НЕИСТИНА О НАВОДНОЈ АКЦИЈИ ТРОВАЊА ПАСА У ОПШТИНИ НЕГОТИН

Поводом ширења неистина о планираној акцији коју наводно припрема Општина Неготин, а у вези тровања паса луталица на територији општине Неготин, на коју ми је скренута пажња у мејловима који су стигли претходних дана, желим да поручим да је у питању неистина и да ми као одговорни људи и одговорна самоуправа, радимо на хуманом збрињавању паса и мачака луталица.
 
Проблем паса луталица је дугогодишњи и захтева дугорочно решење које подразумева збрињавање паса и њихову стерилизацију. Општина Неготин је одобрила субвенције за подизање азила у Неготину о коме ће бринути служба ЗОО хигијене ЈКП „Бадњево“. Изградња азила, (капацитета 60 паса), је у току и ја могу само да истакнем да су, дезинформације које су пуштене ових дана у јавност, злонамерне и пласиране да нанесу штету Општини Неготин. Истакао бих још да ми већ неколико година преко субвенција за пројекте невладиних организација подржавамо активности два удружења из Неготина која воде рачуна о збрињавању паса луталица. Сваки иоле разуман човек сложиће се са мном, да овакве кораке не предузимају они који, како се наводи у лажној информацији, планирају масовно тровање паса.
 
Захваљујем бројним заштитницима и љубитељима животиња који су ми указали на ову неистиниту информацију чији ће злонамерни аутори, надам се, бити ускоро и откривени.