Понедељак, 04. Аугуст 2014.

Санирање последица поплава у Уровици

Екипа Завода за јавно здравље Зајечар, извршилa je током јучерашњег дана у Уровици, узорковање воде из сеоског водовода, јавних чесми и индивидуалних бунара. Екипа је обишла и делове поплављених објеката и на основу затеченог стања, током данашњег дана предложиће мере за дезинфекцију поплављених сутеренских и подрумских просторија на објектима који су били под водом.

Мештани Уровице од суботе користе воду из цистерне ЈКП „Бадњево“ која је стационирана у центру села, јер је након јаког невремена, које је у петак захватило општину Неготин, дошло до замућења воде у сеоском водоводу и индивидуалним бунарима, па је стављена забрана на коришћење воде из ових извора.

Вода ће се цистерном ЈКП „Бадњево“ испоручивати редовно до стварања услова за безбедно коришћење воде из сеоског водовода и бунара.

Угрожено подручје  МЗ Уровица, обишли су командант Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, Јован Миловановић, као и  чланови Штаба за ВС за територију општине Неготин и заједно са оперативцем у Ситуационом центру за обавештавање Неготин, према прикупљеним информацијама и пријавама грађана и дежурних служби, предложили мере за санацију последица бујичних поплава у реону „Ваља Маре“ у Уровици.

По налогу Штаба за ванредне ситуације, Епидемиолошка служба Здравственог центра Неготин, прати епидемиолошку ситуацију у Уровици и Михајловцу, а данас ће и Комисија за процену штете обићи домаћинства у Уровици и евидентирати штету на објектима и земљишту.