Уторак, 21. Април 2015.

Санација трафо станице у Кобишници

Електродистрибуција Неготин на иницијативу мештана и председнице Привременог савета месне заједнице Кобишница извршиће санацију трафо станице Кобишница 1 у овом селу.

 

„Електродистрибуција Неготин  је пре пет или шест година почела акцију репарирања оваквих објеката грађених педесетих година прошлог века и тада је урађено 16 санација односно репарација. Ове године поново смо покренули ову акцију и одлучили смо да прво кренемо из Кобишнице. С обзиром да су ови објекти грађени у само центру села они заслужују да поприме лепши изглед, а са друге стране заштитиће се и сам објекат као и опрема у трафо станици  па ћемо јој тако продужити век трајања“ – истакао је Крунослав Марковић, директор ЕД Неготин.

Радови ће почети са два до три дана и трајаће неколико дана након чега ће трафо станица добити нови изглед. Осамдесет посто радова финансираће Електродистрибуција, а двадесет мештани Кобишнице.

 

Председница Привременог савета МЗ Кобишница Љиљана Фируловић, истиче да ова станица заслужује да добијер лепши изглед, с обзиром да се налази на само уласку у селу и да пролази велики број путника.

 

„Привремени савет покренуо је иницијативу за санацију трафо станице и захвална сам овом приликом директору Електродистрибуције што је прихватио нашу идеју и што ће ова трафо станица бити прва санирана ове године“

Током ове године Електродистрибуција ће санирати још три трафо станице по месним заједницама на територији општине Неготин.