Петак, 14. Аугуст 2015.

Санација путева у Самариновцу

У месној заједници Самариновац приводе се крају радови на санацији, насипавању и уређењу атарских путева и неасфалтираних улица у самом селу.

  

Иницијативу за ове радове покренуо је савет месне заједнице, а реализују се уз помоћ Општине Неготин, које је обезбедила средства.

  

„Захваљујући помоћи општине Неготин санирано је скоро 12 километара атарских путева и већина неасфалтираних улица у селу, које су биле у веома лошем стању. Дуго се ништа није радило на атарским путевима у Самариновцу,  а велики број путева је био оштећен у поплавама прошле године, међу њима и обилазни пут око села, који је сада насипан и уређен па возила могу несметано да се крећу. Општина Неготин нам је за ове намене омогућила 40 сати рада механизације, као и 3 камиона ризле, а сами мештани су обезбедили преостали део материјала за насипавање улица. Упоредо са санацијом атарских путева и улица, очишћене су и дивље депоније поред пута. Надамо се да ће у најскорије време све дивље депоније бити очишћене“ – каже Драгиша Барбуловић, секретар савета МЗ Самариновац.

  

Саниран је и канал Дупљанске реке, у дужини од 100 метара, а у плану је наставак радова на уређењу речног корита на још 300 до 400 метара. Жеља је чланова савета месне заједнице да анимирају саме мештане да се укључе у ову акцију, с обзиром да терен није приступачан за рад механизације.