Уторак, 10. Јун 2014.

Санација моста у Карбулову

На атарском путу од Карбулова до сеоског гробља почела је санација насипа на мосту који је потпуно уништен у бујици током недавног поплавног таласа. Радове на санацији моста обишли су Јован Миловановић, председник општине Неготин и Надица Васић, заменица, заједно са грађевинским инспекторима и представницима месне заједнице.

-Реч је првој интервентној инвестицији на санацији инфраструктурних објеката од последица поплава у општини Неготин коју реализујемо да би мештанима Карбулова омогућили коришћење овог пута. Вредност инвестиције је око 90.000 динара. Санацију осталих објеката уништених или оштећених приликом поплава наставићемо по приоритетима – истакао је Јован Миловановић, председник општине Неготин.

Након насипања ризле,  на атарском путу у Карбулову преостало је још да се обаве финални радови. Извођач радова  је предузеће „Мокпромет ДОО“.

"Бујица је током једне ноћи однела насип на мосту тако да је  пут који води до гробља, али и неких пољопривредних парцела био потпуно непроходан. Захваљујемо општинском руководству на брзој интервенцији" – рекао је Љубиша Савић, председник Савета МЗ Карбулово.