Петак, 29. Септембар 2017.

Санација крова на згради КУД “Флоричика“ у Јабуковцу

На иницијативу савета месне заједнице у Јабуковцу се приводе крају радови на једној од најстаријих сеоских зграда, коју користи културно уметничко друштво „Флоричика“. Радове су јуче обишли Владимир Величковић, председник општине Неготин и Мерлина Селенић, помоћница председника за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница.

  

„Ради се о згради која је у општинском власништву и чији је кров дотрајао и био у јако лошем стању. Ми смо прихватили иницијативу савета месне заједнице Јабуковац и културно уметничког друштва, које користи ову зграду, и издвојили средства у износу од 2,4 милиона динара за санацију крова. Радови се приводе крају и према речима извођача, сутра ће већ бити очишћен и простор испред зграде, па ће чланови фолклорног ансамбла и мештани Јабуковца, добити један уређен и пре свега безбедан простор за рад.“ – изјавио је Владимир Величковић приликом обиласка радова у Јабуковцу.

 

Културно уметничко друштво „Флоричика“ једно је од најуспешнијих и најактивнијих друштава, не само у нашој општини. Окупља више од 100 чланова, а друштво је активно преко целе године.     

  

„Наше културно уметничко друштво има доста проба, доста наступа, током целе године, тако да ову зграду, која је једна од најстаријих у Јабуковцу, користимо готово свакодневно. Имали смо проблем са кровом, који је биоу лошем стању, али захваљујући разумевању председника општине и локалне самоуправе, ртешили смо тај проблем.“ – истиче Ненад Богосављевић, председник АКУД „Флоричика“ из Јабуковца.   

Председник општине Неготин најавиоје да су у овој месној заједници у плану и радови на замени столарије на Дому културе.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.