Понедељак, 20. Април 2015.

Санација и асфалтирање улица у Видровцу

Данас су почели радови на санацији и асфалтирању улица у месној заједници Видровац. Реч је о две улице укупне дужине 634 метара. Иницијативу за ове радове покренули су мештани Видровца, и они ће сопственим средствима финансирати половину радова, док ће другу половину финансирати општина Неготин, преко Јавног предузећа за грађевинско земљиште.  

„Има још увек лепих примера месних заједница, где још увек постоји настојање да се у сарадњи са општином Неготин по принципу динар на динар инвестира у инфраструктуру. Ово је једна од тих месних заједница где су се мештани сами организовали, прикупили средства и ми смо као локална самоуправа прихватили њихову иницијативу, тако да ће ускоро добити две нове асфалтиране улице. Позивам овом приликом и друге месне заједнице да се активније укључе у покретању пројеката, јер само на тај начим можемо да дамо резултам. Општина је спремна да помогне, пре свега са правне стране у смислу спровођења процедуре и самог поступка јавне набавке, али иницијативу морају да покрену месне заједнице. Покренута је иницијатива и за асфалтирање улица у месној заједници Радујевац, где су мештани прикупили део средстава, која нису довољна, и сада се ради процена колико је средстава потребно. Иста иницијатива покренута је и из месне заједнице Буковче. Током године планирани су крупни радови у више месних заједница и на санацији и уређењу домова културе, као и на санацији атарским путевима где готово сва села имају проблеме“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин данас у Видровцу.

 

Радове на санацији и асфалтирању улица у Видровцу извоји Предузеће за путеве Зајечар, које је изабрано након спроведеног поступка јавне набавке.

 

“Овде се ради санација и асфалтирање две улице, једне у дузини од 540 метара и друге од  94 метара. Вредност радова износи  2 952 000, а финансира се по принципу динар на динар, односно пола финансирају сами мештани, а пола опстина неготин. Тренутно се ради на тампонирању, а асфалтирање је предвиђено за среду, уколико временски услови дозволе” – рекао је Драган Мијуцић, в.д. директора ЈП за грађевинско земљиште.

 

Данас се завршавају радови и на путу Вратна - Циганско гробље, почети раније. Реч је о путу који води до школе  на Циганском гробљу и који је био непроходан, а у току су и радови на санација канала поред пута  у Малој Каменици.

 

Мијуцић је најавио и почетак радова на санацији атарских путева у Шаркамену, Александровцу, Јабуковцу, Слатини, Михајловцу и Кобишници.