Среда, 03. Аугуст 2016.

Санација атарских путева у Уровици

У месној заједници Уровица у току је санација атарских путева, која се финансира средствима из буџета општине Неготин. Атар једног од највећих крајинских села простире на више од десет хиљада хектара, а атарски путеви су, као и у већини села, у веома лошем стању, па је савет месне заједнице њихову санацију одредио као један од приоритета. Вредност радова је 336 000 динара.

  

Радове на санацији атарских путева у Уровици обишла је данас и Александра Величковић, помоћница председника општине Неготин за сарадњу са месним заједницама са члановима савета месне заједнице.  

  

У Уровици је у току године асфалтирана и улица која води према школи „Бранислав Нушић“ и која је доста оштећена у поплавама пре две године, вредност инвестиције износила је око 4 милиона динара, израђена је дечија играоница на отвореном у вредности од 500 000 динара, асфалтиран регионални пут који од Слатине води према Уровици и очишћене дивље депоније.

  

У току је и израда пројекта, након чега ће бити спроведена и јавна набавка за набавку и уградњу филтера за воду у сеоски водовод, а мештани су прикупили и средства за асфалтирање три улице уз финансијску помоћ локалне самоуправе, по принципу динар на динар.      


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.