Четвртак, 30. Април 2015.

Санација атарских путева у Карбулову

И месна зеједница Карбулово обухваћена је акцијом пролећне санације атарских путева. Након санације оштећених путева у плану је средђивање привремене депоније. Радове су обишли Јован Миловановић, председник Општине Неготин и заменица председника Надица Васић.  

 

“У току је велика акција средивања атарских путева који су због прошлогодишњих обимних падавина у лошем стању. На предлог савета месне заједнице у Карбулову се ради поправка атарских путева који су у најгорем стању. По завршетку ових радова, искористићемо машину и за сређивање привремене депоније. У овој месној заједници је у плану и израда тоалета за Дом културе и за ове намене са позиције месних заједница биће издвојено 1 500 000 динара” – рекао је председник Општине Неготин. 

 

Златко Павловић, члан Привременог савета месне заједнице Карбулово каже да ће поправка атарских путева пуно значити мештанима с обзиром да је почетак сезоне пољопривредних радова, а путеви су доста оштећени од кише.

 

“Искористићемо 40 сати рада грађевинске машине да се поправе најгоре деонице путева. Прошле године мештани су се сами организовали, прикузпљали новац за сређивање путева, а било је и помоћи општине. Атарски путеви нису једини проблем у Карбулову. Сеоски пут је исто проблематичан и то треба поправи, а планира се и даље сређивање Дома културе” – каже Павловић.  

 

За сређивање атарских путева у Карбулову издвојено је 336 000 динара.